Libresse.com.my, adalah sebuah laman web di mana maklumat mengenai diri kita dan produk yang kita jual dapat dikongsikan,dan ia juga merupakan perantaraan di mana anda boleh berkongsi pemikiran, idea, gambar berserta pautan, soalan dan jawapan anda.

For this to work and for Libresse.com.my to be a wonderful site, it's important that everyone feels welcome and is treated nicely. Here are some basic rules that we think we all ought to follow: 

Komen

Untuk komen, anda perlu mendaftar akaun dengan libresse.com.my 

Terdapat beberapa perkhidmatan lain di laman web ini yang juga memerlukan pendaftaran.

Dengan mendaftar anda bersetuju dengan kepada yang berikut:

- Tiada serangan peribadi

Anda tidak boleh menghina, mempersendakan, atau menyerang mana-mana pengguna lain. Rasialisme dan fitnah, perkauman dan pergolakan kaum tentu saja dilarang sama sekali. Anda tidak boleh menghantar ke Laman ini apa-apa bahan, maklumat atau komunikasi lain yang melanggar mana-mana undang-undang atau peraturan yang berkenaan.

- Tiada sikap buruk

Bersikap baik dan sopan. Jangan cetuskan dan mengatakan perkara yang teruk atau jahat. Jangan mengancam atau menjadi agresif.

Semua penyertaan dalam forum haruslah dengan penuh hormat dan mesra. Ingat bahawa suara anda didengari oleh orang lain! Dan jangan lupa bahawa setiap orang mempunyai hak untuk pendapatnya sendiri, walaupun anda tidak mengongsinya. Kerana itulah idea keseluruhan forum.- 

Hanya untuk orang yang benar

Anda tidak boleh menggunakan Libresse.com.my untuk tujuan komersil, iaitu mengiklankan / menjual produk dan perkhidmatan. Hormati undang-undang hak cipta (iaitu tidak menyiarkan bahan yang tidak anda miliki). Libresse.com.my tidak bertanggungjawab terhadap pengguna yang melanggar undang-undang hak cipta dengan menerbitkan bahan yang mereka tidak mempunyai hak untuk terbitkan. Sila baca dengan lebih lanjut di bawah Pernyataan Undang-undang.

Laman web Libresse haruslah menjadi suatu perantaraan yang menyenangkan di mana semua orang boleh mendapatkan bantuan mengenai haid dan subjek yang berkaitan dengannya. Oleh itu, kami akan mengemaskini, dari semasa ke semasa, dengan membuang entri yang melanggar peraturan, bercanggah dengan undang-undang atau menyakiti pengguna lain di laman web ini. sehubungan itu, sila maklumkan kepada kami sekiranya  anda mendapati terdapat apa-apa pengisian yang anda fikir kami patut alih keluar!

Foto

Berhati-hati dengan foto yang dimuat naik oleh anda. Semua pengguna boleh menambah foto ke profil mereka. Foto tersebut akan dipaparkan di Profil saya dan dalam bahagian komen (apabila anda tidak memilih untuk menyiar tanpa nama). Sila ingat bahawa sesiapa yang log masuk dapat melihat foto anda, jadi sila berhati-hati apabila anda memuat naik foto. Dan sila ambil perhatian bahawa anda mungkin melanggar undang-undang jika anda memuat naik foto, sebagai contoh, seseorang selebriti, tanpa kebenaran daripada orang yang berkenaan dan/atau jurugambar.

Ketidakpatuhan peraturan

Kami percaya bahawa peraturan-peraturan ini akan menjadikan laman Libresse lebih baik untuk anda, jadi kami berharap agar semua pengguna mematuhinya. Kami akan menyekat sesiapa sahaja yang melanggar peraturan ini, atau bertindak dengan cara yang tidak menghormati pengguna lain. Dapatkan maklumat lanjut mengenai syarat am kami di Kenyataan undang-undang.

Kelemahan Internet

Remember that on the Internet, many people pretend they’re someone who they aren’t. Be careful with who you talk to and don't ever post your personal information directly on the site. If you see anyone who acts weirdly, asks you for strange stuff or anything like that – let us know!

Finally!

Be nice. 

Take care and have fun!